Kontakta oss018 444 45 25
Fri frakt över 625 kr30 dagars öppet köp

Airthings HomeArt.nr: MW14910

Radonmätare
2434.00 kr
Inkl. moms
Fler än 10 st i lager
Skickas inom 24 timmar!

Airthings HomeArt.nr: MW14910

Radonmätare

Batteridriven digital radonmätare med för snabb och enkel mätning´av radonhalten i inomhusluft. Mätaren visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten.

Airthings
Beskrivning
Batteridriven digital radonmätare med för snabb och enkel mätning´av radonhalten i inomhusluft. Mätaren visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten.
Airthings

product-page:product-information-title

Egenskaper

Airthings Home är en batteridriven radonmätare med digital display för snabb och enkel mätning av radonhalten. Instrumentet visar både kort- och långtidsmedelvärden. Korttidsmedelvärdet visas för det senaste dygnet alternativt för den senaste veckan. All data som lagras i mätaren presenteras på displayen som medelvärden. Du kan alltså inte exportera mätvärden till en PC eller skriva ut grafer. Om det behovet finns så får vi rekommendera Airthings Plus, Airthings Pro eller Radonmätare R3 istället. Instrumentet ersätter inte radonpuckarna, som ofta krävs om du ska begära radonbidrag från kommunen. Däremot så kan du använda instrumentet till att identifiera om puckmätning är nödvändigt. Airthings Home är i första hand avsedd för hemmet, men även för bland annat arbetsplatser, offentliga byggnader, förskolor och skolor. Med hjälp av radonmätaren Airthings Home får du snabbt och precist fram om du har problem med radon i en fastighet. Instrumentet kräver inga inställningar eller knapptryckningar, det är bara att stoppa i batterierna så startar mätningen. För långtidsmätning kan instrumentet lagra upp till 16 månaders data. Radonmätaren Airthings Home är användarvänlig, kompakt och kan enkelt nollställas. Du kan flytta instrumentet från rum till rum för att få en överblick över radonhalten i ditt hem och eventuellt lokalisera källan till läckage av radon. På instrumentets display visas dagliga och veckovisa genomsnittsnivåer och även årsmedelvärde. Denna radonmätare är perfekt för att snabbt identifiera om det finns problem med radon i en fastighet, t.ex vid husköp. Radonmätaren Airthings Home är även ett mycket smart val för den som vill ha kontroll på radonhalten efter en genomförd radonsanering. Om åtgärden, t.ex ventilationen, skulle haverera så kan man snabbt se det på radonhalten och åtgärda problemet. För både orienterande och uppföljande mätning gäller att de bör utföras under eldningssäsong. Skälet till detta är att det är svårt att tolka mätningar som görs under den varma årstiden. När skillnaden mellan utom- och inomhustemperaturen är liten fungerar självdragsventilation dåligt vilket påverkar både luftomsättning och inläckage av markradon. Inte heller för byggnader med mekanisk ventilation är sommarsäsongen lämplig för mätning på grund av omfattande vädring och för att luftomsättningen påverkas av självdrag även i dessa byggnader. Airthings Home är utvecklad i Norge med stöd från Innovation Norge och norska Vetenskapsrådet.

Snabbstartguide
Sätt i batterierna
Radonmätaren Airthings Home placeras enligt:- Mätaren skall ligga med skärmen uppåt, mätaren för alltså inte stå eller hängas på väggen.- Mätaren får inte utsättas för direkt solljus.- Mätaren bör placeras minst 25 cm från närmaste vägg, minst 50 cm ovanför golvet, och minst 150 cm från närmaste dörr, fönster eller luftventilMätningen bör utföras under minst 7 dygn i utrymmen där man vistas, t.ex.:- Vardagsrum- Sovrum- Rum med markkontakt

Tekniska data

EAN 7090031102227

Videoklipp

product-page:recommended-title

Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Stort sortiment
Över 60 000 produkter