Chatt
Fri frakt över 625 kr*30 dagars öppet köp

ESSVE ONE-IceArt.nr: 3064979

Ankarmassa
för låga temperaturer, 300 ml
Prisjakt
PriceRunner
364 kr
Inkl. moms
Ej beställningsbar för tillfället

ESSVE ONE-IceArt.nr: 3064979

Ankarmassa

för låga temperaturer, 300 ml

ESSVE ONE-ICE ankarmassa är en högpresterande 2-komponentsmassa bestående av vinylesterharts, härdare och kvartssand. Den blandade produkten har mycket liten odör och är därför även lämplig att användas inomhus.

ESSVE
Beskrivning
ESSVE ONE-ICE ankarmassa är en högpresterande 2-komponentsmassa bestående av vinylesterharts, härdare och kvartssand. Den blandade produkten har mycket liten odör och är därför även lämplig att användas inomhus.
ESSVE

product-page:product-information-title

Egenskaper

ESSVE ONE-ICE ankarmassa är en högpresterande 2-komponentsmassa bestående av vinylesterharts, härdare och kvartssand. Den blandade produkten har mycket liten odör och är därför även lämplig att användas inomhus. ESSVE ONE-ICE är helt fri från styren vilket gör användandet säkrare. Montage sker med standard 300 ml patronspruta.

ESSVE ONE-ICE ankarmassa är en kemisk infästning avsedd för kvalificerade applikationer. Ankarmassan ONE-ICE är CE-märkt och godkänd för montage av gängstänger, pinnbultar och armeringsjärn i både sprucken och osprucken betong. ESSVE ONE-ICE är speciellt framtagen för installationer i minusgrader och produkten har en härd- och bearbetningstid anpassad för temperaturer i spannet -20 °C till +10 °C. Vid installationer i rumstemperatur rekommenderas istället standardprodukten ESSVE ONE. Produkten är lämplig för allmänna montage i aggressiva miljöer, kajer och hamnar, samt övriga applikationer där höga krav ställs på infästningens säkerhet.

Blandningen av massa och härdare sker i det speciellt utformade blandarmunstycket. Korrekt blandad skall ankarmassan ha en ljusgrå färg. Borrhålet måste alltid borstas ur och renblåsas innan applicering av ankarmassa. Eftersom ankarmassans funktion bygger på vidhäftning mot det omgivande materialet så är det mycket viktigt att alltid följa ankarmassans montageanvisning, som återfinns i ETA-godkännandet, noggrant vad gäller borstning och renblåsning av borrhålet för att få bort allt löst betongdamm och borrkax, som annars riskerar försämra infästningens bärförmåga och säkerhet. Vid montage i sprucken betong skall specialinstallationsrutin användas som återfinns i ETA-godkännandet. Vid montering i hålstensmaterial skall perfohylsa användas. Perfohylsan finns i tre storlekar, passande för M8-M16 gängstång/pinnbult, se vidare Tillbehör Kemankarmassor. Vid användning av perforhylsa ska hela hylsan fyllas med massa. Tryck och vrid sedan in bulten och låt den härda enligt härdtabellen. Se utförlig beskrivning i ETA-godkännandet.

Betongtemperatur [°C] / Bearbetningstid / Härdningstid¹

-20°C till -16°C / 75 min / 24 h
-15°C till -11°C / 55 min / 16 h
-10°C till -6°C / 35 min / 10 h
-5°C till -1°C / 20 min / 5 h
0°C till +4°C / 10 min / 2,5 h
+5°C till +9°C / 6 min / 80 min
+10°C 6 min 60 min


Patrontemperatur

-20°C till 10°C

För våt betong skall härdtiden dubbleras
  • ETA för montage i sprucken och osprucken betong (Option 1)
  • Gängstänger/pinnbultar M8-M30
  • Armeringsjärn Ø8-Ø32 mm
  • Montage i vattenfyllda hål (M8-M16 samt Ø8-Ø16 mm)
  • Seismisk bärförmåga för kategori C1
  • ETA för murverk och lättbetong (M8-M16) för installationstemperatur över 0 °C

Specifikationer

EAN 7317761878346

Rekommenderat

Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Stort sortiment
Över 30 000 produkter