Chatt
Fri frakt över 625 kr*30 dagars öppet köp

Leica DD120Art.nr: SK12231

Kabelsökare
Prisjakt
PriceRunner
11 546 kr
Inkl. moms
1 st i lager
Skickas inom 24 timmar!

Leica DD120Art.nr: SK12231

Kabelsökare

Med Leica DD120 blir sökningen efter underjordiska kablar och rörledningar en enkel uppgift. Med denna kan du dessutom se vilket djup kablarna ligger, då den används tillsammans med DA220 signalgenerator eller Midi Sonde.

Leica
Beskrivning
Med Leica DD120 blir sökningen efter underjordiska kablar och rörledningar en enkel uppgift. Med denna kan du dessutom se vilket djup kablarna ligger, då den används tillsammans med DA220 signalgenerator eller Midi Sonde.
Leica

product-page:product-information-title

Egenskaper

Söka och undvika – Leica DD120 är din nyckel till underjorden.


Med Leica DD120 kabelsökare identifierar du snabbt och enkelt om det finns nedgrävda strömsatta kablar i mark. Inställningarna görs enkelt via den tydliga LCD-displayen på instrumentets ovansida. Kostnaden för instrumentet är snabbt intjänad jämfört med kostnaden som uppstår då man råkar gräva av en kabel.
Du hittar strömsatta kablar till ett djup på upp till 3 meter. Kabeldjupet visas i displayen med en noggranhet på 10% om man signalsätter kabeln med hjälp av tillbehöret Leica DA220 Signalgenerator.


Vad hittar jag med en kabelsökare?

En kabelsökare används för att hitta strömsatta kablar som ligger nedgrävda. Kabelsökaren Leica DD120 har en enkel display uppe på sökaren där inställningarna görs. Det finns även autoläge som förval på instrumentet. En kabelsökare markerar nedgrävda spänningssatta kablar på en LCD-display kombinerat med en ljudsignal. Även kabeldjupet visas på den digitala displayen då den används i kombination med DA220 Signalgenerator.


Det går att söka efter kablar på tre olika sätt beroende på vad du vill hitta:


1. Energisökningsläge

Ställ in kabelsökaren på energisparläge och använd den tillsammans med DA220 Signalgenerator så hittar kabelsökaren strömförande kablage upp till 3 meters djup.


2. Radioläge

Radioläge används när man söker efter telekablar, den når upp till 2 meters djup. Kabelsökaren Leica DD120 söker efter signaler genom att en signalsändare passerar genom kablaget och återstrålar de metalliska kablar och rörledningar som ligger upp till 2 meters djup.


3. Generatorläge

För att hitta kablar som inte är strömsatta ska du arbeta med en DA220 som är en signalgenerator. Tillsammans med kabelsökaren kan du ställa in 8 och 33 kHz för att hitta kablarna.


Kabelsökaren Leica DD120 är den senaste i Leicas sortiment och har en tydlig LCD display för inställningar och indikationer. Det är alltså enkelt att gå enligt rekommendationerna när man söker efter kablarna och samtidigt se på displayen vad sökaren hittar. När du hittar en nedgrävd kabel kommer kabelsökaren att ge ifrån sig ett ljud som visar att den hittat utslag på kablar. Du kan vara ute i fältet hela dagen utan att behöva oroa dig över att batterierna skulle ta slut, driftstiden är ca 15 timmar innan det är dags att byta 6xAA batterier.


Du kan även hitta en nedgrävd 220 volts kabel genom ett vanligt vägguttag och en elnätsanslutning när du använder Midi Sonde signalgeneratorn till kabelsökaren. Eller använda dig av en sondkabel för att söka efter kabelschakt, dräneringar och rörledningar. Självklart finns mer tillbehör såsom signalklämma om du letar efter exempelvis en djupt nedgrävd kabel eller metalliska rörledningar.


Egenskaper
  • LCD-display för inställningar och indikation
  • Automatisk känslighet
  • 5 mätlägen inklusive "Auto-mode"
  • Identifierar även grunt liggande kablar
  • Inbyggd funktionskontroll
  • Visar kabeldjup tillsammans med Leica DA220 signalgenerator eller Midi Sonde


Medföljande tillbehör
  • 6 st AA-batterier

Tekniska data:
Maxdjup vid djupindikering 3 meter
Skyddsklass IP54
Driftstid 15 timmar
Vikt 2,7 kg

Specifikationer

EAN 7640110698594

Nedladdningsbara filer

Garanti

Läs på om garanti från Leica
Leica erbjuder särskild garanti på sina produkter. Läs mer om vilka villkor som gäller för garantin här. Notera att garantin kan skilja sig åt mellan produkter och beroende på om du är företag eller privatperson.

Rekommenderat

Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Stort sortiment
Över 30 000 produkter