Kontakta oss018 444 45 25
Fri frakt över 625 kr30 dagars öppet köp

Tormek TT-50Art.nr: 1720008

Svarv- och skärpningsverktyg
625.00 kr
Inkl. moms | Rek.pris: 687.50 kr
Fler än 10 st i webblager
I webblager - Skickas inom 24 timmar!

Tormek TT-50Art.nr: 1720008

Svarv- och skärpningsverktyg

TT-50 Svarv- och skärpningsverktyg för din slipsten. Med det här unika verktyget Tormek TT-50 kan du svarva och skärpa slipstenen exakt rund och plan

Tormek
Beskrivning
TT-50 Svarv- och skärpningsverktyg för din slipsten. Med det här unika verktyget Tormek TT-50 kan du svarva och skärpa slipstenen exakt rund och plan
Tormek
product-page:product-information-title
Egenskaper
Med det här unika verktyget Tormek TT-50, kan du svarva och skärpa stenen exakt rund och plan. Det monteras och låses på Tormeks universalstöd. Verktyget styrs av universalstödet, vilket även styr jiggarna. Det garanterar att stenens yta alltid blir parallell med det verktyg som är monterat i jiggen.


Fördelar jämfört med svarvanordning ADV-50D och liknande konstruktioner


1. Lätt att mata tvärs stenen

Du kan bekvämt och utan att pressa med tummarna mata diamantskäret över stenen. Du får en jämn matning genom att vrida de två rattarna växelvis med båda händerna. Matningen kan ske i båda riktningarna.
Tack vare den kontrollerade matningen blir stenens yta jämn och utan grova spår. Du behöver inte jämna till ytan efteråt med stenjusteraren SP-650. Ju långsammare du matar desto finare blir ytan. En matningshastiget på 90 sekunder tvärs över stenen ger en fin yta med spår, som knappast är synliga.


2. Kontrollerat skärdjup

Skärdjupet ställs in exakt med finjusteringen på universalstödet. På nya universalstödet har finjusteringsmuttern en skala som visar varje 0,25 mm. Du kan även använda din befintliga mutter, som saknar skala. Skärdjupet 0,25 motsvarar 1/6 varv.


3. Ökad slipförmåga

Med en högre matningshastighet tvärs stenen (ca 30 sekunder istället för 90 sekunder) får stenen tydliga spår, som gör att den slipar snabbare. Det är en stor fördel när du slipar verktyg av hårt stål och som har en stor slipyta, t.ex. svarvmejslar och maskinhyvelstål.


Enkel att använda

Att montera och använda den här senaste Tormek innovationen är mycket enkelt, vilket framgår av den här instruktionen, som medföljer verktyget.
Tekniska data

EAN 7392485006077

Videoklipp
product-page:recommended-title
Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Trygg e-handel
Certifierat och säkert!

Vi använder oss av cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår integritets- och cookiepolicy.