Kontakta oss018 444 45 25
Fri frakt över 625 kr30 dagars öppet köp

Tormek SVM-140Art.nr: 1720015

Slipjigg
448.75 kr
Inkl. moms | Rek.pris: 500.00 kr
Skickas inom 2-3 dagar

Tormek SVM-140Art.nr: 1720015

Slipjigg

En patenterad slipjigg för knivar som är särskilt framtagen för knivar med långa och tunna blad, t.ex. filéknivar.

Tormek
Beskrivning
En patenterad slipjigg för knivar som är särskilt framtagen för knivar med långa och tunna blad, t.ex. filéknivar.
Tormek
product-page:product-information-title
Egenskaper
Tormek SVM-140 är en jigg för långa, tunna knivar. Tormeks patenterade slipjigg för knivar SVM-140 är speciellt framtagen för knivar med långa och tunna blad, t.ex. filéknivar. Den fungerar på samma sätt som jiggen SVM-45 men är bredare och stadgar därför upp knivbladet. Knivbladet måste vara minst 160 mm långt för denna jigg.

Ett hållbart resultat

Till skillnad från slipmetoder där man snabbt drar kniven genom en knivslip eller skärper kniven genom att använda ett bryne, kan du med Tormeks knivjiggar återställa knivbladet till dess ursprungliga och optimala eggvinkel. Man slipar eller brynar alltså inte bara på den yttersta spetsen av eggen, som sker vid bryning på brynstenar eller med skärpstål, då man successivt och oavsiktligt ökar eggvinkeln. Efter några sådana skärpningar för hand måste eggen förr eller senare återställas till rätt eggvinkel.


Skonsam mot stålet
Det finns ingen risk att stålet upphettas och förlorar härdningen eftersom slipningen sker med konstant vattenkylning. Du avverkar minimalt med material så dina värdefulla knivar får en lång livslängd.

Överlägsen skärpa
Jiggen vilar mot maskinens universalstöd så du har full kontroll över eggvinkeln. Den råegg som uppstår vid slipningen brynas bort på Tormeks läderbrynskiva där eggen poleras rakbladsvass. Resultatet blir en oslagbar skärpa som håller.

Eggvinklar för olika ändamål
Du kan ställa in lämplig eggvinkel med Tormeks vinkelmätare som följer med maskinen. En kniv för styckning av kött ska t.ex. ha en större eggvinkel än en kniv för att skära grönsaker. En liten eggvinkel (25°) ger en lättskärande egg men den är också känsligare. En större eggvinkel (40°) ger en starkare och mer hållbar egg.


Egenskaper

  • Jiggen är gjord speciellt för långa och tunna knivar. Den fungerar på samma sätt som jiggen SVM-45 men är bredare och stadgar därför upp långa och tunna knivblad.
  • Jiggen vilar på universalstödet, som ställs in till ungefärlig höjd. Den exakta eggvinkeln ställs in genom att vrida på anslaget. Universalstödet placeras vertikalt för motslipning.
  • Minsta längd på knivbladet 160 mm.
Tekniska data

EAN 7392485002031

Videoklipp
product-page:recommended-title
Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Trygg e-handel
Certifierat och säkert!

Vi använder oss av cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår integritets- och cookiepolicy.