Chatt
Fri frakt över 999 kr*30 dagars öppet köp

Tormek TT-50Art.nr: 1720008

Svarvarvertyg
Prisjakt
PriceRunner
798 kr
Inkl. moms
5 st i lager
Skickas inom 24 timmar!

Tormek TT-50Art.nr: 1720008

Svarvarvertyg

TT-50 Svarv- och skärpningsverktyg för din slipsten. Med det här unika verktyget Tormek TT-50 kan du svarva och skärpa slipstenen exakt rund och plan

Tormek
Beskrivning
TT-50 Svarv- och skärpningsverktyg för din slipsten. Med det här unika verktyget Tormek TT-50 kan du svarva och skärpa slipstenen exakt rund och plan
Tormek

product-page:product-information-title

Egenskaper

Med det här unika verktyget Tormek TT-50, kan du svarva och skärpa stenen exakt rund och plan. Det monteras och låses på Tormeks universalstöd. Verktyget styrs av universalstödet, vilket även styr jiggarna. Det garanterar att stenens yta alltid blir parallell med det verktyg som är monterat i jiggen.


Fördelar jämfört med svarvanordning ADV-50D och liknande konstruktioner


1. Lätt att mata tvärs stenen

Du kan bekvämt och utan att pressa med tummarna mata diamantskäret över stenen. Du får en jämn matning genom att vrida de två rattarna växelvis med båda händerna. Matningen kan ske i båda riktningarna.
Tack vare den kontrollerade matningen blir stenens yta jämn och utan grova spår. Du behöver inte jämna till ytan efteråt med stenjusteraren SP-650. Ju långsammare du matar desto finare blir ytan. En matningshastiget på 90 sekunder tvärs över stenen ger en fin yta med spår, som knappast är synliga.


2. Kontrollerat skärdjup

Skärdjupet ställs in exakt med finjusteringen på universalstödet. På nya universalstödet har finjusteringsmuttern en skala som visar varje 0,25 mm. Du kan även använda din befintliga mutter, som saknar skala. Skärdjupet 0,25 motsvarar 1/6 varv.


3. Ökad slipförmåga

Med en högre matningshastighet tvärs stenen (ca 30 sekunder istället för 90 sekunder) får stenen tydliga spår, som gör att den slipar snabbare. Det är en stor fördel när du slipar verktyg av hårt stål och som har en stor slipyta, t.ex. svarvmejslar och maskinhyvelstål.


Enkel att använda

Att montera och använda den här senaste Tormek innovationen är mycket enkelt, vilket framgår av den här instruktionen, som medföljer verktyget.

Specifikationer

EAN 7392485006077

Recensioner

Rekommenderat

Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Stort sortiment
Över 30 000 produkter