Meny

Varukorgen (0)

Inbjudan tvåtumfyratävling 2017

Vinn priser för 40 000 kronor

Alla inkomna bidra visas här

Gå till https://www.facebook.com/pg/verktygsproffsen.se/photos/?tab=album&album_id=1566216930093422 för att se bilder på samtliga inkomna 37 bidrag. Juryn håller på att välja ut finalisterna (det har tyvärr dragit ut på tiden pga sjukdom). 

Sammanfattning

En byggtävling för alla snickeri- och designintresserade - såväl yrkesfolk som självlärda. Bygg något av en tvåtumfyraregel. Två klasser; en fri och en möbelklass. Se en kort infofilm som vi lagt upp på Facebook: https://www.facebook.com/verktygsproffsen.se/videos/1530820450299737/

Regler

Utgångspunkten för alla är en standardregel på 45x95 mm i längden 250 cm i furu eller gran. En sån som du kan köpa i bygghandeln eller motsvarande storlek på träbit, inga andra dimensioner är tillåtna. Inget övrigt trä får tillföras och bara en träbit får användas per tävlingsbidrag. Du betalar själv för materialet.

Du får givetvis använda skruv, lim, spik och färg till det färdiga tävlingsbidraget. Men det du tillför får inte ta överhanden. (En spikmatta är till exempel inte riktigt vad tävlingen handlar om.)

Dokumentera ditt bygge med stillbilder eller video medan du arbetar med det. När ditt bidrag är klart fotograferar eller filmar du det från alla håll mot en enhetlig bakgrund. Om man inte enkelt ser hur stor din sak är bör du lägga med ett referensobjekt i bilden. Det är dessa bilder eller filmer som du skickar in som ditt tävlingsbidrag. Du skickar in ditt bidrag per mail till tavling@verktygsproffsen.se. Det går också bra att lämna in ditt bidrag i butiken på Söderbyvägen 3C i Arlandastad. Vi vill att du skriver en kort beskrivning av vad det är du gjort och hur du gjort. Glöm inte att ange ditt namn och dina kontaktuppgifter i ditt mail. Om du skickar film får du gärna ladda upp den någonstans och skicka oss länken. Om du vill skicka in tunga filmfiler ber vi dig använda en filöverföringstjänst som till exempel www.sprend.com.

Efter ett första grovurval kommer juryn att välja ut fem finalister i varje klass. Dessa kommer att få en fraktsedel utskickad till sig och ansvarar själva för att packa sitt bidrag på ett sånt sätt att det klarar frakten. Bidraget skickas sen in till Verktygsproffsen i Arlandastad/Märsta. Det går självfallet bra att lämna in bidraget direkt till butiken om du blir utvald och finns i närheten. Efter avslutad tävling skickar vi tillbaka finalbidragen. 

Tävlingsperiod

Vi tar emot tävlingsbidrag mellan 25 oktober och 30 november.

Tävlingsklasser

Tävlingen har två klasser, du får tävla med ett bidrag i varje klass.

Fri klass

Snickra vad du vill av träbiten. Det kan till exempel vara ett konstverk eller ett bruksföremål. 

Möbelklass

Gör en möbel av träbiten. Det kan till exempel vara en möbel att sitta på eller en möbel för förvaring.

Juryn

Tävlingsbidragen bedöms av en jury bestående av Rickard Wolrath, Jonas Johansson och Ingo Ottosson från Verktygsproffsen, Anders Bergmark, som skriver om design i tidningar som Hus&Hem och ELLE Decoration samt Jerk Malmsten, träfantast och tidigare innehavare av Malmstenbutiken i Stockholm. Juryn bedömer både idé och hantverksutförande och tittar på de inskickade bidragen utan att veta vem som gjort vad. Juryns beslut kan inte överklagas. 

Priser

Förstapristagaren i varje klass vinner en planhyvel DH 330 och spånsug SPA 1200 från Metabo samt åtta stycken tvingar Bessey KR125-K2. Totalvärdet på förstapriset i varje klass är ungefär 20 000 kronor. Tvåan och trean i respektive klass får tröstpriser. Priserna kan inte bytas mot pengar eller andra produkter. Vinnarna betalar eventuell vinstskatt.

Förbehåll

Verktygsproffsen.se kan komma att använda allt inskickat material i marknadsföring och kommunikation och genom att delta lämnar du ditt medgivande till detta och till att ditt namn nämns i samband med ditt tävlingsbidrag. Vi kommer givetvis inte att sälja vidare eller låna ut dina bilder eller ditt tävlingsbidrag till någon annan utan ditt medgivande. 

 

Sponsorer

Vi tackar våra partners www.metabo.se och www.bessey.se för generösa bidrag till årets tävling!

 

Metabo kvalitetsmaskiner 

 

 

 

 

 Bessey-tvingar

Kampanjer

 • Leica Krysslaser Lino L2-Grön Propack
  3 690 kr exkl. moms
 • Bosch MULTIBLADSET 5-delar Starlock
  320 kr exkl. moms
 • Senco Dyckertpistol F-18 Fusion 1,2mm
  5 290 kr exkl. moms
 • Festool Sänksåg TS55-REBQ-Plus KIT
  5 290 kr exkl. moms
 • Bosch Bordsåg GTS10XC +GTA60W Bord
  7 590 kr exkl. moms
 • WinBag Fönsterkuddar 4-pack
  590 kr exkl. moms
 • Dewalt 18v-KIT DCK551P3T+1st DT0109 Tillbehör
  6 790 kr exkl. moms
 • Alkomätare Dignita Smarttester
  995 kr exkl. moms
 • Dewalt 18v Gersåg m 4Ah batt + Extra 60-T Klinga
  3 990 kr exkl. moms

Bygg ditt verktygspaket


Produkter

Totalt:

0 kr

Kvar till fri frakt:

799 kr

Till kassan