Chatt
Fri frakt över 625 kr*30 dagars öppet köp

Tormek SVS-50Art.nr: 1720026

Produkten har utgått

Tormek SVS-50Art.nr: 1720026

Slipjigg

En multijigg för slipning av svarvmejlsar med rak eller konvex egg, samt stickstål skrubbskölpar/mejslar för träsnideri.

Tormek
Beskrivning
En multijigg för slipning av svarvmejlsar med rak eller konvex egg, samt stickstål skrubbskölpar/mejslar för träsnideri.
Tormek

product-page:product-information-title

Egenskaper

Tormek SVM-50 en multijigg för slipning av svarvmejlsar med rak eller konvex egg, samt stickstål skrubbskölpar/mejslar för träsnideri.


Det slutna sätet

Det slutna sätet är framtaget för precisionsslipning av svarvmejslar med ovalt tvärsnitt med rak eller konvex egg. Eftersom verktyget monteras i centrum på jiggen i höjdled behöver du endast montera verktyget en gång för slipning av två sidor. När du är färdig med ena sidan vänder du jiggen upp och ner, för att därefter slipa verktyget till en symmetrisk form.


Tack vare en unik och patenterad design kan du även slipa mejslar med ovala tvärsnitt. Jiggen rätar upp mejseln så att den ligger parallell med universalstödet, vilker gör att du kan slipa både raka och konvexa eggar. Max. bredd för svarvmejslar är 32 mm.


Det öppna sätet

Det öppna sätet, där verktyget monteras med toppskruven, används för verktyg med eggen tvärs över längdriktningen, såsom stickstål, skrubbskölpar och breda bildhuggarskölpar. Båda sätena monteras med en bottenskruv, som också låser det i den valda snedvinkeln.


Slipning av svarvverktyg

Vid slipning av svarvverktyg rekommenderas starkt att du använder SVS-50 tillsammans med TTS-100 inställningsdon för svarvstål. Genom att göra det, kan du enkelt repetera form och vinkel om och om igen. Du kommer även spara tid, eftersom du endast avverkar minimalt med stål vid varje slipning.


Våtslipning på en Tormek ger dig en mycket vass egg som också håller längre. En riktigt vass mejsel skär lätt och ger träet en mycket fin yta, ofta behöver du inte putsa efteråt med sandpapper.


SVS-50 på bänkslipmaskin

Har du ett nytt svarvverktyg och behöver avverka mycket stål för att ändra profil? Med hjälp av monteringssatsen BGM-100 kan du även använda SVS-50 på en bänkslipmaskin. Men här måste du vara försiktig så att du inte bränner eggen. Efter den första grovslipningen på bänkslipmaskinen flyttar du sedan över till Tormekmaskinen och ger eggen den slutliga skärpan.


Egenskaper
  • För slipning av svarvmejlsar med rak eller konvex egg, samt stickstål skrubbskölpar/mejslar för träsnideri
  • För raka bildhuggarskölpar upp till 50 mm bredd

Specifikationer

EAN 7392485002529

Rekommenderat

Snabba leveranser
Flera leveransalternativ inkl. hemleverans
100% nöjd
30 dagars öppet köp!
Stort sortiment
Över 30 000 produkter